Clătite cu ciuperci şi pui
Sunt potrivite atât pentru aperitiv, cât şi prânz sau o cină uşoară. Iar prepararea lor este floare la ureche.
Ai nevoie de
Pentru clătite
400 g făină
250 ml lapte
150 ml apă
2 ouă
1 lingură ulei
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 piept de pui, tăiat felii
200 g ciuperci, feliate
1 ceapă tocată
150 g brânză tare
pesmet
1 ou bătut cu 2 linguri de apă
Sare, piper
Amestecă toate ingredientele pentru clătite şi prepară-le. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi pune feliile de piept de pui. Asezonează cu sare şi piper şi prăjeşte pe ambele părţi feliile. Scoate puiul pe un şervet absorbant. Adaugă în tigaie ceapa şi las-o până devine uşor sticloasă. Adaugă ciuperciule şi căleştele puţin. Amestecă puiul cu ceapa, ciupercile şi brânza, adaugă sare şi piper, dacă mai este necesar, şi umple clătitele. Împătureşte clătitele, fixează marginile cu scobitori şi dă-le prin ou şi pesmet. Prăjeştele pe ambele părţi în tigaie.
Sursa foto http://karmelowy.pl