Clătite cu legume şi cârnaţi

17 octombrie 2014   Rețete cu carne

Iata reteta pentru clatite cu legume si carnati. Din bucătăria mexicană, direct la tine acasă în farfurie!

Ingrediente

200 g făină 2 ouă 300 ml lapte 100 g porumb conservat (în saramură sau congelat) 400 g cârnaţi 1 ceapă 200 g roşii 1 praf de piper o bucată de praz sare piper boia iute

Mod de preparare

Întâi se fac clătitele. Se amestecă ouăle cu laptele şi cu un praf de sare. Se adaugă făina treptat şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul de clatite trebuie să fie ca o smântână. Se coc clătitele.

Se curăţă cârnaţii de membrană şi se feliază. Se spală şi se curăţă legumele, se taie roşiile şi prazul în rondele. Se decongelează porumbul sau se scurge de apa din conservă şi se lasă să se zvânte.

Ceapa tăiată peştişori se aureşte în ulei, se adaugă cârnaţii şi se prăjesc pentru 1-2 minute. Se adaugă legumele, se potriveşte gustul de sare, piper şi boia. Se lasă pe foc până se înmoaie şi apoi se umplu clătitele cu legume si carnati.

Tort de clatite cu crema

Tort de clatite cu crema

Clatite cu somon

Clatite cu somon

Clatite cu iaurt

Clatite cu iaurt

sursa foto: Photoland/ImageFood

Mai multe