Clătite picante cu carne
Nu-i aşa că vă era dor de nişte clătite? Nu ştim exact ce umplutură este pe gustul vostru, dar noi avem chef azi de nişte clătite picante cu carne.
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite 3 ouă 150 g făină 300 ml lapte sau bere 1 praf de nucşoară rasă sare piper
500 g carne macră tocată (piept de pui, curcan sau amestec vită cu porc)
2 cepe medii
2 linguri ulei de măsline
2 roşii
frunze de busuioc verde
cimbru
sare
piper
50 g caşcaval
ketchup dulce sau picant
frunze de busuioc verde
Mod de preparare
Pentru clătite, se amestecă, într-un castron, făina cu ouăle, praful de nucşoară, sare, piper, după gust, şi lapte sau bere până la consistenţa unei smântâni. Se lasă compoziţia la frigider până se prepară umplutura.Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă până scade bine zeama.
Se prăjesc clătitele, una câte una, într-o tigaie unsă foarte puţin cu ulei şi se aşază una peste alta pe un platou cald.Se umplu clătitele cu compoziţia de carne, se rulează, se aşază pe un platou cald şi se decorează cu caşcaval ras, ketchup şi frunze verzi de busuioc, apoi se servesc.