Cod cu lămâie în sos de unt cu usturoi

5 septembrie 2016   Rețete cu carne

Acest fel de mâncare are toate şansele să devină unul dintre cele mai îndrăgite de familia ta.

Ingrediente 3/4 cană parmezan răzuit zeama şi coaja de la 1/2 de lămâie 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1/2 linguriţă pudră de usturoi 1 1/4 linguriţă boia 3 linguri unt, topit 750 g cod

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu grăsime o tavă. Pune parmezanul răzuit pe o farfurie întinsă şi adaugă şi pudra de usturoi şi boiaua. Spală lămâia şi tamponeaz-o cu şervet absorbant. Tai-o în jumătate şi dă coaja prin răzătoare, pe care o pui peste amestecul de parmezan.

Toacă pătrunjelul şi pune-l peste parmezan, apoi amesteci cu o furculiţă. Poţi să dai prin blender puţin. Speli şi scurgi bine peştele şi elimini eventualele oase. Tamponezi şi usucui cu hârtie absorbantă.

Topeşti untul într-o tigaie mică pe aragaz sau într-un vas la cuptorul cu microunde. Ia cu furculiţa fiecare bucată de peşte, o dai ărin unt pe ambele părţi, apoi prin amestecul de parmezan, tot pe ambele părţi. Aşază bucăţile de peşte în tavă şi laşi 15 minute. Peştele este făcut atuncu când poate fi împrăştiat uşor cu furculiţa.

Scurgi zeama de lămâie peste peşte şi serveşti cu pâine înmuiată în sosul din tavă, sau poţi turna zeama peste orez, piure sau mămăligă. Poţi lăsa peştele pregătit, timp de 3 zile la frigider.

sursa: http://cookingwithmammac.com/

Mai multe