Cod la cuptor cu roşii şi bacon

9 martie 2017   Rețete cu carne

Codul este un peşte bogat în proteine, având un conţinut scăzut de grăsimi. Încearcă această reţetă la cuptor cu roşii şi bacon, pe care o vei pregăti cu siguranţă şi a doua oară.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cod la cuptor cu roşii şi bacon

4 fâşii bacon

½ ceapă

4-5 roşii

oţet de mere, după gust

muştar, după gust

zahăr brun, după gust

170 g file de cod

zeama de la ½ lămâie

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti cod la cuptor cu roşii şi bacon

Încălzeşti cuptorul la 230 de grade. Tai baconul în bucăţi potrivite, îl rumeneşti într-o tigaie, 10 minute, scoţi şi laşi deoparte. În aceeaşi tigaie, căleşti la foc mediu, ceapa, timp de 2-3 minute. Adaugi roşiie feliate, oţet, zahăr, până devin suculente, aproximativ 10 minute, apoi pui baconul peste ele. Într-un bol amesteci muştarul şi zeama de lămâie. Aşezi peştele într-o tavă tapetată, îl ungi cu sosul obţinut şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la copt 10-12 minute. Serveşti cu roşii şi bacon alături.

Sursa http://www.finecooking.com

Mai multe