Colţunaşi cu carne

19 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Prepară nişte colţunaşi delicioşi cu carne şi nu îţi va părea rău.

Ingrediente

250 g carne de vită tocată 250 g carne de porc tocată 3 căni făină 1 1/2 cană lapte 2 ouă 1 ceapă sare piper boia iute

Cum se prepară

Se amestecă carnea cu ceapa tocată mărunt şi se condimentează cu sare, piper şi boia iute, după gust. Se adaugă o jumătate de cană de lapte peste carne şi se amestecă bine cu mâna până se omogenizează.

Se frământă un aluat mai tare din făină, restul de lapte, ouă şi un praf de sare. Se întinde o foaie groasă de o jumătate de centimetru şi se taie cerculeţe, cu ajutorul unui pahar

cu diametrul de 3-4 cm. Se pune pe fiecare cerculeţ, în mijloc, câte o linguriţă de carne.

Se îndoaie marginile şi se lipesc bine cu mâna. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă până se ridică la suprafaţă. Se servesc cu ceapă prăjită şi smântână.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe