Cotlet de porc cu prune uscate

4 decembrie 2014   Rețete cu carne

De Crăciun, sau la ocazii speciale, francezii obişnuiesc să pregătească această reţetă. dacă eşti în pană de idei sau te-ai săturat de mâncărurile tradiţionale româneşti, este timpul să încerci şi această reţetă.

Ingrediente

1 cotlet de porc fără os 10-12 felii subţiri de bacon 3 linguri ulei de măsline 4 căţei de usturoi (mari) 1 cană supă de carne frunze de pătrunjel verde chimen coriandru piper ienibahar maghiran sare

Pentru garnisit şi decor

300 g prune uscate

400 g cartofi mici

4-5 cepe foarte mici

Mod de preparare

Usuci carnea cu prosoape absorbante şi o ungi cu ulei de măsline. Separat, presezi căţeii de usturoi, îi amesteci cu restul mirodeniilor, după care freci bine carnea cu mixul de condimente, pe toate părţile, pentru a intra aromele în carne.

Înfăşori bucata de carne cu feliile de bacon, o legi cu sfoară alimentară şi o aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei. De jur împrejur adaugi cepele, cartofii şi prunele uscate.

Torni o cană de supă de carne strecurată, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor cam o oră. Cu 20 de minute înainte să fie gata, îndepărtezi folia de aluminiu, ca să se rumenească. Scoţi totul pe un platou cald şi serveşti friptura felii.

sursa foto: StockFood

Mai multe