Cotlet de porc umplut

21 decembrie 2025   Rețete cu carne

Cotletul de porc umplut ne încântă papilele gustative de fiecare dată când îl mâncam.

Ingrediente

1 kg cotlet de porc cu os

5 căței de usturoi

250 g spanac

1 crenguță cimbru

150 g cașcaval ras

4 linguri ulei

200 ml vin alb sec

sare

piper

Mod de preparare

Speli carnea, apoi o tai pe lung, nu îi îndepărtezi oasele, o dai cu sare și cu piper, apoi o aplatizezi ușor cu mâna. O lași deoparte.

Separat, încingi două linguri de ulei, pui usturoiul, amesteci și adaugi spanacul, ții pe foc până când se evaporă apa lăsată, potrivești gustul de sare și de piper, apoi adaugi cașcavalul și dai de pe foc.

Întinzi amestecul peste carne, netezești și rulezi ușor, apoi o legi cu sfoară de bucătărie. Torni în tigaia în care ai gătit spanacul restul de ulei și prăjești bucata de carne pe ambele părți.

Așezi cotletul într-o tavă, torni uleiul din tigaie, pui crenguța de cimbru, torni vinul și dai tava la cuptor. Ungi carnea cu sosul din tavă și o ții până când este frumos rumenită.

Mai multe