Cotlete de porc cu miere şi rozmarin

27 aprilie 2016   Rețete cu carne

Dacă îţi place să mănânci carne de porc o dată pe săptămână, încearcă această reţetă delicioasă. Ai nevoie doar de 4 cotlete de porc – cu sau fără os – şi de multe condimente.

Ingrediente

60 g miere 60 ml ulei de măsline 3 linguri de rozmarin proaspăt tocat 1/2 linguriţă piper 1/2 linguriţă sare 4 cotlete de porc, groase

Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Amesteci toate ingredientele, cu excepţia cotletelor de porc, într-un bol mare. Păstrezi separat o treime din amestecul de miere şi condimente, pentru a unge mai târziu cotletele de porc.

Adaugi cotletele de porc peste sosul marinat rămas în bol şi le acoperi cât mai bine cu mierea şi condimentele.

Pui cotletele pe grătar sau într-o tavă care permite acumularea grăsimii şi le dai la cuptor 4 minute. Apoi le întorci pe cealaltă parte.

Torni amestecul de condimente pe care l-ai păstrat deoparte peste cotletele de pe grătar. Frigi încă 5 minute. Iei cotletele de pe grătar şi le laşi să se răcească 10 minute înainte să le serveşti.

Timp de preparare: 15 minute

Sursa: basilandbubbly.com

Mai multe