Cotlete de porc cu piure de conopidă şi ciuperci

16 septembrie 2017   Rețete cu carne

Un preparat delicios, complet, perfect pentru un prânz în familie, la început de săptămână!

Ingrediente

4 cotlete de porc sare piper 4 linguri unt 1 lingură ulei de măsline 8 crenguţe de cimbru proaspăt 450 g ciuperci feliate 3 căţei usturoi, pisaţi 1 cană supă de pui 1 lingură smântână 1/4 cană pătrunjel tocat 1 conopidă, tăiată bucheţele 1/4 cană lapte 1/4 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Asezonezi cotletele de porc cu sare şi piper. Într-o tigaie, la flacără medie, încingi o lingură de unt şi uleiul de măsline. Pui cotletele de porc în etape şi le laşi câte 4 minute pe fiecare parte. Le iei apoi şi le pui pe o farfurie pe care o acoperi cu folie pentru a le păstra calde.

Adaugi cimbrul şi ciupercile în tigaie şi laşi pe foc 2-3 minute fără să amesteci. Adaugi usturoiul şi asezonezi cu sare şi piper. Dai cimbrul la o parte, torni supa şi smântâna. Amesteci curăţânc cu o lingură de lemn, eventualele bucăţi lipite de fundul tigăii. Pui o lingură de unt şi pătrunjelul tocat.

Într-o oală cu apă care clocoteşte, în care ai pus puţină sare, fierbi conopida până când este pătrunsă cu uşurinţă de furculiţă, cam 12 minute. O scurgi, apoi o repui în oală şi adaugi laptele şi restul de unt. Pui totul într-un mixer şi faci un piure de conopidă. Încorporezi parmezanul şi asezonezi cu sare şi piper.

Serveşti ciupercile cu piure de conopidă şi cotletele de porc şi garniseşti cu pătrunjel.

sursa: http://www.delish.com/

Mai multe