Cotlete de porc în sos cremos de lămâie
Ne plac cotletele de porc în sos cremos de lămâuie şi nu pierde nicio ocazie să le gătim. Perfecte pentru prânz ori cină, aceste cotlete pot face deliciul întregii familii. De ce nu şi al familiei voastre?
Cotlete de porc în sos cremos de lămâie - Ingrediente (4 porţii)
4 cotlete de porc sare piper 2 căni pesmet 1/2 cană brânză mozzarella răzuită 4 linguri pătrunjel 3/4 cană făină 2 ouă bătute 4 linguri unt
Pentru sos
2 linguri unt
3-4 căţei usturoi, pisaţi
1/2 cană suăî de pui
1 cană smântână
1/2 cană mozzarella răzuită
1 linguriţă pătrunjel
zeama de la o lămâie
sare
piper
Cotlete de porc în sos cremos de lămâie - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Asezonezi coteletele cu sare şi piper. Amesteci într-o farfurie întinsă pesmetul, cu mozzarella şi pătrunjelul. Dai deoparte. Într-o altă farfurie întinsă pui făina, iar într-o alta ouăle bătute. Treci fiecare cotlet, pe rând, prin făină, apoi prin ouă şi la final prin amestecul de pesmet. Apasă pentru ca stratul să rămână ferm.
Într-un vas termorezistent, topeşti untul la foc mediu. Aşezi cotletele de porc şi le rumeneşti pe fiecare parte. Bagi vasul la cuptor şi laşi până se pătrunde bine carnea, cam 8 minute pe fiecare parte.
Cât este carnea la cuptor, poţi prepara sosul. Într-o tigaie, topeşti untul şi adaugi usturoiul. Laşi pe foc mic, amesteci încontinuu. După 3 minute adaugi supa de pui, smântâna, mozzarella, pătrunjelul şi zeama de lămâie, şi dai focul mai mare. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci mereu. Când dă în clocot, faci flacăra mai mică şi mai ţii până se mai îngroaşă. Serveşte cotletele imediat cu sos pe deasupra.
sursa: http://www.loulougirls.com/