Crap cu migdale

30 decembrie 2015   Rețete cu carne

Ce-ar fi masa de Revelion fără o porţie de peşte?

Ingrediente (4 porţii)

1 peşte de circa 1 kg 20 ml lapte dulce 2 linguri făină 100 g unt 80 g migdale zeama de la o jumătate de lămâie o lămâie feliată 2 linguri pătrunjel verde tocat sare piper

Preparare

Cureţi peştele de solzi şi de intestine, îl speli sub jet de apă rece şi îl ştergi bine cu prosoape absorbante. Îl pudrezi cu sare, piper, în interior şi pe deasupra, şi îl laşi să stea 20 de minute la frigider, ca să se condimenteze.

Treci peştele prin lapte, apoi prin făină şi îl prăjeşti în unt bine încins, până se rumeneşte frumos. Alături, în altă tigaie unsă cu unt, prăjeşti migdalele.Aşezi peştele fierbinte pe un platou, storci zeama de la jumătate de lămâie peste el şi pui deasupra migdalele prăjite. Îl serveşti imediat, presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu felii de lămâie.

Mai multe