Creveţi în sos dulce-acrişor
Cea mai uşoară, simplă şi aromată reţetă cu creveţi marinaţi într-un sos dulce-acrişor şi uşor picant, pe care toată lumea o va iubi!
Ingrediente:
1/3 cană de sos Hoisin (îl găseşti, cel mai sigur, într-un magazin cu specific asiatic) ¼ cană de miere ½ cană de suc de lămâie proaspăt coaja rasă de la o lămâie sare piper proaspăt măcinat 1 kilogram de creveţi de mărime medie, curăţaţi şi decorticaţi 2 linguri frunze de coriandru, proaspăt zdrobite
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol de mărime medie, sosul Hoisin, mierea, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sarea şi piperul.
Într-un alt bol, mai mare, amesteci toată această compoziţie cu creveţii şi laşi la marinat timp de cel puţin jumătate de oră sau chiar peste noapte. Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă cu folie de hârtie de copt. Aşezi creveţii, peste care torni marinata. Laşi la cuptor, la foc mediu până când creveţii capătă o culoare roz, cam 6-8 minute.
Serveşti imediat cu frunze de coriandru presărate pe deasupra.
Sursa: damndelicious.net