Crochete de cartofi cu carne

31 mai 2016   Rețete cu carne

Deşi ingredientul principal al acestor crochete este cartoful, gustul lor n-ar mai fi acelaşi dacă în compozişie nu adaugi şi nişte carne.

Ingrediente (10 crochete) 400 g cartofi 400 g friptură de pui 2 ouă feliuţe de bacon sare piper

Pentru pane

2 ouă

făină

pesmet

Pentru decor

frunze de rozmarin

Mod de preparare

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi la răcit, apoi îi cureţi. Separat, toci friptura de pui, apoi o amesteci cu cartofii curăţaţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Adaugi cele două ouă, sare şi piper şi amesteci compoziţia.

Formezi crochete lunguieţe pe care le dai prin făină, ou şi pesmet, apoi le îmbraci în feliuţe de bacon. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, apoi pui crochetele şi le coci, în cuptorul încins, până se rumenesc frumos, iar baconul se frige. Le serveşti cu câteva frunzuliţe de rozmarin.

Mai multe