Cum prepari cei mai buni mici la grătar

27 august 2015   Rețete cu carne

Vara, anotimpul micilor şi berilor, este unul dintre preferatele românilor. Dar, micii cumpăraţi nu sunt exact aşa cum îţi doreşti, deci cei mai buni mici sunt cei preparaţi la tine în casă. Iată cum prepari cei mai buni mici la grătar.

Ingrediente Cum prepari cei mai buni mici la grătar:

  • 1 kg de ceafă de vită, fără să se elimine grăsimea
  • 100 de grame de seu de oaie sau vită sau 100 de grame de carne grasă de oaie
  • 500 de grame de oase de vită cu măduvă pentru zeamă
  • 2 linguri sare
  • 1 căpăţână usturoi
  • Condimente din plin (cantitatea 1 linguriţă din fiecare), se alege ce vă place din: cimbru, piper proaspăt, coriandru (trei sferturi de linguriţă), chimion pisat (1/2 linguriţă), zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 3-4 linguriţe bicarbonat de sodiu

Mod de preparare Cum prepari cei mai buni mici la grătar:

Carnea se curăţă foarte bine de pieliţă şi se dă de două ori prin maşina de tocat, prin sita mică. Se lasă apoi puţin la rece. Se stinge o lingură de bicarbonat de sodiu cu zeama de la lămâie şi se pune peste carne.

Carnea se pune într-un castron mare şi se frământă timp de 50 de minute. În acest timp se pun treptat şi condimentele, apoi zeama de oase de vită, fierte înainte suficient. Frământarea este un proces foarte important pentru cei mai buni mici la grătar, deci nu se sare această etapă. Cu cât sunt frământaţi mai mult, cu atât vor ieşi mai pufoşi.

Compoziţia frământată se lasă la rece până a doua zi, când se va amesteca cu restul de zeamă de oase de vită. Apoi, se face mujdeiul de usturoi din căpăţâna întreaga, care se zdrobeşte, apoi se lasă în apă caldă 30 de minute. După aceea, se stoarce bine zeama de usturoi şi se adaugă peste carne, se amestecă un sfert de oră şi se lasă iar la rece pentru câteva ore.

Micii se prepară având pe masă un vas cu apă, se clăteşte mâna după fiecare mic, astfel carnea nu se va lipi de mână. Micii se fac în formă tubulară, grosimea să fie cât 2 degete, iar lungimea cât un deget normal. Când sunt gata, se ung cu puţin ulei şi se lasă la odihnit timp de o oră.

În acest timp se prepară jarul pentru grătar. Micii se întorc pe o parte şi pe cealaltă şi se lasă să se facă bine, se întorc pe toate părţile, astfel ca prăjirea să fie uniformă. Nu îi lăsaţi să se ardă. După această reţetă sunt cei mai buni mici la grătar, aşadar nu vei mai vrea să cumperi niciodată mici la casoletă. Poftă bună!

Mai multe