Cum se face supa în Ungaria

24 septembrie 2015   Rețete cu carne

Supa în Ungaria este un fel de felul doi, care se serveşte la felul întâi şi este cu mai multă zeamă. Tot ce trebuie să ştiţi despre supa ungurească este că trebuie să conţină neapărat carnea, ceapă, boia de ardei, piper, roşii şi pătrunjel verde. Poate fi cu găluşte, care se înlocuiesc cu ouăle, cu smântână şi câţiva căţei de usturoi. Pentru cine doreşte, o frunză de ţelină este bine venită oricând.

Aşadar, iată cea mai simplă reţetă de cum se face supa în Ungaria. Este gustoasă şi foarte săţioasă. Pentru cine nu vrea supă neapărat, poate fi transformată foarte uşor în tocăniţă.

Ingrediente Cum se face supa în Ungaria:

  • 1 kg de carne de oaie sau de vită
  • 2-3 oase cu foarte puţină carne
  • 1 kg de cartofi
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei iuţi
  • 150 de grame de bulion
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină ţelină
  • Boia de ardei
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare Cum se face supa în Ungaria:

Oasele se fierb într-o oală mare şi se spumează de câteva ori. Zarzavatul se curăţă, se spală şi se adaugă în oală întreg. Se lasă să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase. Apoi, carnea şi legumele se scot din oală, cu atenţie.

Într-o cratiţă se pune la călit în ulei ceapa curăţată şi tocată mărunt. se adaugă apoi carnea condimentată cu sare, piper şi boia după gust. Carnea se lasă la călit până îşi schimbă culoarea, se fierbe sub capac. Se adaugă din când în când zeamă de la oasele fierte, se lasă carnea să fiarbă bine sub capac.

La foc potrivit, se lasă carnea la înăbuşit şi când se pătrunde bine se adaugă ardeiul gras şi bulionul. După ce carnea s-a pătruns suficient, se toarnă împreună cu legumele înapoi în oala mare cu zeama de oase. Se mai lasă la fiert, se condimentează dacă mai este cazul, se adaugă ardeiul iute rondele.

În locul cartofilor se pot face găluşte din griş. Când s-a fiert bine supa, se ia de pe foc şi se lasă cu capac să se pătrundă bine aromele. Se serveşte caldă cu smântână dacă vă place. Poftă bună!

Mai multe