Curcan cu mere la cuptor

11 septembrie 2015   Rețete cu carne

Avem pentru voi o reţetă mai specială şi mai inedită!

Ingrediente 800 g piept de curcan 4 mere acrişoare 3 morcovi 2 cepe 100 g ţelină 200 ml vin roşu sare piper busuioc proaspăt cimbru ulei

Preparare

Tai ceapa julien, razi un morcov şi le căleşti împreună în puţin ulei încins, pe foc mic, până se înmoaie. Pui legumele călite într-o tavă unsă cu ulei, adaugi pieptul de curcan tăiat cubuleţe şi morcovii rămaşi tăiaţi bucăţi. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust, adaugi o ceaşcă de apă, vinul şi dai totul la cuptor pentru 50 de minute.

Scoţi tava şi amesteci din când în când. Când legumele sunt aproape gata, adaugi merele tăiate felii şi mai dai la cuptor cât să se înmoaie fructele. La final, presari puţină ţelină rasă şi busuioc ­proaspăt.

Mai multe