Dovlecei umpluți
Un preparat ușor și sănătos, gustos, potrivit pentru o masa de prânz.
Ingrediente
2 dovlecei zucchini
100 g cârnați
100 ml sos de roșii simplu
80 g brânză cheddar rasă
80 g mozzarella rasă
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
câteva frunze de busuioc sau pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Speli dovleceii și îi tai pe lung, jumătăți. Scoți cu o linguriță miezul, ca să faci un „șanț“ pentru umplutură. Presari sare și lași zucchinii 5 minute cu gura în jos pe un șervet, ca să se scurgă.
Între timp, tai cârnații rondele. Pui sosul de roșii într-un bol, jumătate din cheddar și jumătate din mozzarella. Amesteci bine și condimentezi cu piper.
Umpli dovleceii cu acest amestec, presari deasupra restul de cheddar și mozzarella, apoi adaugi cârnații.
Așezi dovleceii într-o tavă unsă cu ulei și coci în cuptorul preîncălzit 25 de minute, până când brânza e topită și cârnații ușor rumeniți. Servești zucchinii calzi, presărați cu frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel.