Dovlecei umpluţi

8 iulie 2015   Rețete cu carne

O reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente

5 dovlecei mai mari 500 g carne tocată de vită sare piper 4 linguri orez 1 ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 roşii

1 cană suc de roşii

1 cană supă de legume

2 linguri ulei

smântână

iaurt cremos

Mod de preparare

Speli dovleceii sub jet de apă, îi tai jumătăţi, îi scobeşti şi îi pui la scurs cu gura în jos. Amesteci carnea tocată cu orezul spălat, cu ceapa, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt. Potriveşti gustul de sare şi piper şi umpli dovleceii. Tai roşiile felii rotunde şi pui căpăcele la dovleceii umpluţi, apoi îi aşezi într-o cratiţă. Torni uleiul, sucul de roşii şi supa atât cât să ajungă la jumătatea dovleceilor. Dai cratiţa la cuptor aproximativ 1 oră.Îi serveşti cu iaurt cremos sau cu smântână.

Mai multe