Dovlecei umpluţi cu carne tocată. Reţetă arăbească
Bucătăria arăbească este fascinantă. Secretele ei se lasă dezvăluite greu, puţin câte puţin, iar preparate absolut delicioase pot fi preparate de oricine. Te poftim azi la o porţie de dovlecei umpluţi cu carne tocată, preparaţi după o reţetă arăbească, în care secretul stă în condimente şi ierburi.
Dovlecei umpluţi cu carne tocată. Reţetă arăbească - Ingrediente
10 dovlecei sare 2 linguri bulion
Pentru umplutură
1 cană orez cu bob lung
250 g carne tocată de vită
1 roşie, tăiată cuburi
½ ceapă tocată
1/3 cană pătrunjel tocat
1/3 cană mentă tocată
1/3 cană coriandru tocat
¼ linguriţă chilli
1 linguriţă condimente arăbeşti
1 linguriţă chimen pisat
piper
sare
20 g unt moale
2 linguri ulei de măsline
Dovlecei umpluţi cu carne tocată. Reţetă arăbească - Mod de preparare
Speli dovleceii, le elimini capetele. Scobeşti dovleceii cu o linguriţă, dar nu complet, până la capăt. Păstrezi 1 cm de pulpă. Amesteci toate ingredientele pentru umplutură şi umpli dovleceii. E bine să te foloseşti de mâini şi să presezi puţin umplutura.
Torni 1-2 căni cu apă într-o tavă şi o amesteci cu bulionul şi puţină sare. Aşezi dovleceii umpluţi şi îi acoperi cu un capac sau o folie de aluminiu. Dai la cuptor până se face carnea, dar stropeşti din când în când cu lichidul din tavă. Poţi servi cu iaurt sau smântână.
sursa: http://arabic-food.blogspot.ro/