Fajitas de pui cu ardei
Fajita este un preparat mexican foarte popular, în traducere însemnând fâşie, de aceea carnea se taie în fâşii subţiri.
Ingrediente
2 piepți de pui dezosați, fără piele
1 ardei gras roșu
2 ardei grași verzi
1 ardei gras galben
1 ceapă roșie, tăiată julien
2 linguri ulei
pătrunjel
limetă
Pentru marinată
125 ml ulei
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură pudră chili
1 lingură chimen
1 lingură usturoi zdrobit
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Speli piepții de pui. Amesteci într-un bol mare toate ingredientele pentru marinată, adaugi piepții de pui și îi lași la frigider, acoperiți, cel puțin 3 ore.
Speli ardeii grași, îi tai, le îndepărtezi nervurile și îi tai în fâșii lungi și subțiri.
Încingi uleiul într-o tigaie și rumenești piepții de pui, pe ambele părți, apoi îi scoți și îi tai fâșii.
În același ulei, pui ardeii și ceapa, torni marinata și gătești până când se înmoaie ușor legumele, apoi adaugi și fâșiile de pui. Amesteci și mai ții pe foc aproximativ 10 minute. Dai tigaia de pe foc și poți servi cu limetă și ornat cu pătrunjel proaspăt.