Fasole albă cu cârnaţi

19 aprilie 2016   Rețete cu carne

Atât de mult am poftit la această mâncare, încât nu m-am putut abţine şi am preparat-o pentru toţi cei dragi.

Ingrediente

250 g fasole albă cu bob mare 1 ceapă mare 2 linguri ulei 1 lingură bulion 300 g cârnaţi afumaţi cimbru uscat bază pentru mâncăruri din legume uscate piper

Preparare

Se alege fasolea, se spală şi se lasă la înmuiat în apă cu o seară înainte de a fi preparată. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. După 15 minute, se scurge fasolea, se acoperă cu apă caldă şi se fierbe 30 de minute.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, se adaugă două linguri de apă, cârnaţii tăiaţi bucăţi şi, după ce se rumenesc uşor, se toarnă ceapa şi cârnaţii peste fasole. Se condimentează cu cimbru, piper şi condimente uscate de legume, după gust. Se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă împreună 15 minute.

Mai multe