Fasole cu cârnaţi afumaţi

1 iunie 2016   Rețete cu carne

Pentru ca acest preparat să fie cât mai aromat este recomandat să-l fierbi într-o oală cu capac, la foc mic, pentru a se pătrunde gusturile. Aşadar, o să faci măcar o porţie de fasole cu cârnaţi afumaţi?

De ce ai nevoie pentru fasole cu cârnaţi afumaţi

2 felii bacon

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 cârnaţi afumaţi

2 linguri ulei

600 g fasole fiartă

100 g ketchup

2 linguri zahăr brun

2 linguri oţet de mere

2 linguri muştar

½ lingură sos tabasco

Cum se prepară fasole cu cârnaţi afumaţi

Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti baconul tăiat bucăţi, după care-l scoţi pe şervete de hârtie. Adaugi ceapa tocată, iar după ce a devenit sticloasă, cârnaţii feliaţi şi usturoiul pisat. Ţii pe foc câteva secunde, dai deoparte şi răstorni într-un vas de lut. Adaugi restul ingredientelor şi amesteci, după care dai vasul la cuptor, lăsând să fiarbă 15-20 de minute acoperit, după care descoperi şi mai ţii la cuptor până ce se îngroaşă compoziţia.

Sursa foto http://spicysouthernkitchen.com

http://spicysouthernkitchen.com

Mai multe