Fasole picantă cu carne de vită
Feijoada este un preparat din fasole cu carne de vită şi de porc, tipic portughez. Mexicanii, în schimb, au în palmares numeroase feluri de mâncare în care fasolea este ingredientul principal. Sopes sunt bucăţi rotunde de aluat, coapte pe grătar, şi umplute cu fasole, salsa şi brânză, iar gorditas sunt părţi rotunde de aluat, coapte, în care se adaugă fasole neagră sau pestriţă fiartă.
Ingrediente (4 porţii)
500 g carne de vită tocată 100 g fasole boabe neagră 100 g fasole boabe roşie 3 cepe tocate 3 roşii 500 ml supă de legume 1 tijă ţelină 2 căţei usturoi 3 linguri ulei 1 lingură pudră de ardei iute 1 praf de sare 1 linguriţă oregano 1 linguriţă cimbru
Mod de preparare
Fierbi fasolea şi o laşi deoparte. Căleşti carnea tocată în ulei, până scade zeama, adaugi jumătate din cantitatea de supă, cepele şi ţelina tocate şi usturoiul pisat. Ţii pe foc până se înmoaie ceapa. Adaugi roşiile descojite, fasolea, restul de supă şi condimentele. Laşi să fiarbă până scade sosul, amestecând constant.