Fasole verde cu bacon şi parmezan
Fasolea verde se poate transforma într-o mâncare apetisantă, în funcţie de modul în care o găteşti. Încearcă o reţetă cu bacon şi parmezan, pur şi simplu delicioasă.
Ingrediente
170 ml apă 50 g ceapă tocată 1 lingură ulei de măsline 450 g fasole verde 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă usturoi pisat ½ linguriţă usturoi pudră 40 g parmezan ras 5-6 fâşii bacon sare piper
Mod de preparare
Pui fasolea verde la fiert în apă cât să o acopere şi o laşi să fiarbă 3 minute, apoi acoperi cu un capac şi o mai laşi pe foc încă 5 minute, la temperatură mai mică, până se înmoaie.
O scurgi bine, apoi o amesteci cu uleiul, ceapa, zeama de lămâie şi usturoiul. Căleşti compoziţia 2-3 minute, la temperatură medie, apoi asezonezi cu usturoiul pudră, parmezanul şi baconul tăiat bucăţele, până când se întrepătrund toate aromele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.
Sursa http://www.sixsistersstuff.com