File de cod crocant cu parmezan şi legume
În zilele cu dezlegare la peşte poţi încerca această reţetă gustoasă de file de cod crocant cu parmezan, pe care o serveşti cu legume la cuptor, pentru un plus de savoare.
De ce ai nevoie pentru a pregăti file de cod crocant cu parmezan
350 g file de cod
2 căţei de usturoi
1 morcov
oregano, după gust
parmezan, după gust
3 linguri ulei de măsline
350 g cartofi
1 lămâie
2 linguri pesmet
pătrunjel, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti file de cod crocant cu parmezan
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Îi fierbi alături de morcov, aproximativ 15 minute. Amesteci într-un bol parmezan, oregano, coaja de la lămâie rasă, pesmetul, pătrunjel şi usturoiul pisat şi torni peste 2 linguri de ulei de măsline. Condimentezi cu sare şi piper. Ungi bucăţile de peşte cu uleiul rămas şi le acoperi în amestecul cu pesmet. Dai la cuptor, într-o tavă, alaturi de legume, pentru 10-12 minute. Serveşti cu pătrunjel pe deasupra şi zeamă de lămâie.
Sursa https://www.hellofresh.com