File de cod crocant cu parmezan şi legume

20 martie 2017   Rețete cu carne

În zilele cu dezlegare la peşte poţi încerca această reţetă gustoasă de file de cod crocant cu parmezan, pe care o serveşti cu legume la cuptor, pentru un plus de savoare.

De ce ai nevoie pentru a pregăti file de cod crocant cu parmezan

350 g file de cod

2 căţei de usturoi

1 morcov

oregano, după gust

parmezan, după gust

3 linguri ulei de măsline

350 g cartofi

1 lămâie

2 linguri pesmet

pătrunjel, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti file de cod crocant cu parmezan

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Îi fierbi alături de morcov, aproximativ 15 minute. Amesteci într-un bol parmezan, oregano, coaja de la lămâie rasă, pesmetul, pătrunjel şi usturoiul pisat şi torni peste 2 linguri de ulei de măsline. Condimentezi cu sare şi piper. Ungi bucăţile de peşte cu uleiul rămas şi le acoperi în amestecul cu pesmet. Dai la cuptor, într-o tavă, alaturi de legume, pentru 10-12 minute. Serveşti cu pătrunjel pe deasupra şi zeamă de lămâie.

Sursa https://www.hellofresh.com

Mai multe