File de pui cu cremă de nucă de cocos

29 mai 2024   Rețete cu carne

Astăzi, poate mai mult ca niciodată, timpul este o marfă prețioasă, iar arta gătitului rapid a devenit o abilitate esențială.

Ingrediente

4 fileuri de pui dezosate și fără piele

sare și piper

1 lingură ulei

1 ceapă mică, tăiată mărunt

2 căței de usturoi, tocați

1 linguriță ghimbir ras

1 cutie lapte de cocos

1 lingură sos de soia

1 lingură suc de lămâie

1 lingură amidon de porumb (opțional)

ceapă verde sau mărar, pentru asezonat

Mod de preparare

Condimentezi fileurile de pui cu sare și piper pe ambele părți. Încălzești uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, adaugi carnea de pui și o gătești 6-8 minute pe fiecare parte, până când sunt bine făcute. Scoți din tigaie și dai deoparte.

În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată, usturoiul tăiat mărunt și ghimbirul ras. Sotezi 2-3 minute până se înmoaie ușor. Torni laptele de cocos, sosul de soia, sucul de lămâie și amesteci bine pentru a se combina aromele. Dacă preferi un sos mai gros, amesteci amidonul de porumb cu o cantitate mică de apă, adaugi în sos și lași pe foc încă 2-3 minute, până când sosul se îngroașă ușor.

Pui înapoi în tigaie carnea și lași pe foc câteva minute, permițând puiului să absoarbă aromele sosului. Ornezi cu ceapă verde sau mărar.

Mai multe