Filet mignon în sos de vin cu ciuperci
O reţetă excelentă şi uşoară de filet mignon. Perfectă pentru orice ocazie.
Ingrediente (4 porţii)
4 linguri unt 2 linguri ulei de măsline 500 g ciuperci, feliate 1 ceapă tocată 4 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură cimbru 4 bucăţi filet mignon ½ cană vin roşu 1½ cană supă de vită ½ cană smântână pentru gătit sare piper
Mod de preparare
Aşază o tigaie mare pe flacără medie şi topeşte 2 linguri de unt şi pune 1 lingură de ulei. Adaugă ciupercile şi lasă pe foc 5 minute până se mai înmoaie. Adaugă ceapa şi mai lasă pe foc 3 minute. Încorporează şi usturoiul şi asezonează cu sare şi piper şi cimbru. Mai lasă pe foc 2 minute, amestecând din când în când. Transferă, apoi, ciupercile pe o farfurie. Curăţă tigaia cu un şervet umed.
Tamponează bucăţile de carne cu un şervet absorbant şi asezonează cu sare şi piper. Aşază aceeaşi tigaie pe foc mediu şi pune restul de ulei şi de unt. Când s-a topit untul, pune bucăţile de carne şi sotează-le, pe ambele părţi, câte 3-5 minute pe fiecar parte. Ar trebui să fie medium-rare (mediu făcute). Trabsferă carnea pe farfuria cu ciuperci.
Adaugă vinul şi fierbe-l până se reduce la jumătate, şi freci cu o spatulă fundul tigăii. Adaugă supa şi fierbe până rşmâne cam două treimi de cană din lichid. Adaugă smântana şi mai lasă pe foc până se îngroaşă sosul. Reaşează carnea şi ciupercile în tigaie şi malsă pe foc 1-2 minute. Potriveşte de sare şi piper.
http://natashaskitchen.com/