FOTO Găluşte cu şuncă afumată
Găluştele din griş le ştie toată lumea, însă există şi alte combinaţii interesante şi gustoase. Pe una dintre ele te invităm să o descoperim împreună. Ingrediente
1 kg cartofi
2 ouă
300 g făină
3 linguri griş
2 cepe
300 g şuncă afumată
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi să se răcească. Îi cureţi, îi dai pe răzătoare şi îi condimentezi cu sare şi piper. Adaugi ouăle, grişul, făina şi frămânţi un aluat mai gros.
Tai ceapa mărunt şi şunca afumată cubuleţe şi le căleşti în ulei încins. Condimentezi cu sare şi piper.
Întinzi aluatul în foaie mai groasă şi îl tai pătrate. Aşezi pe fiecare pătrat puţin din compoziţia de carne şi formezi cu mâna găluştele.
Pui pe foc apă cu sare şi când dă în fiert adaugi găluştele. Le laşi să fiarbă, la foc mic, timp de 8-10 minute. Le poţi servi cu varză călită, ceapă verde şi cu ceapă prăjită.