FOTO Muşchi de porc în crustă de pesmet cu sos de muştar

30 octombrie 2014   Rețete cu carne

Cu toţii ştim ce magie poate să facă marinata de lapte bătută cu carnea de pui, dar aţi încercat vreodată cu carne de porc? Noi am încercat şi vă provocăm şi pe voi!

Ingrediente (pentru 4 porţii)

700-800 g muşchi de porc 3/4 cană lapte bătut 1 lingură muştar 1 lingură zahăr brun sare 1 cană pesmet 1 lingură ulei de măsline 1/2 linguriţă sare piper 1 lingură unt 1 ceapă mică, tocată 1 căţel usturoi, tocat 1 cană smântână 1/2 linguriţă muştar sare piper 2 linguri pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Amestecă ingrediente pentru marinată (lapte bătut, muştar, zahăr brun, sare) într-un vas. Pune muşchiul de porc în marinată. Acoperă cu o bucată de plastic alimentar şi bagă la frigider pentru cel puţin o oră sau peste noapte. Scoate-l din frigider cu o oră înainte de a-l găti.

Încinge o tigaie la flacără medie. Adaugă pesmetul în tigaie. Dă ofcul mai încet şi rumenşte-l puţin. Dă la o parte de pe foc.

Amestecă uleiul de măsline, sarea şi piperul cu pesmetul.

Încinge cuptorul. Pune o folie de aluminiu într-o tavă şi peste aşază un grătar. Pune pesmetul într-o farfurie întinsă. Scoate carnea din marinată şi dă-o prin pesmet, apăsând puţin.

Pune carnea pe grătar şi lasă la cuptor 30-40 de minute, la foc iute. Scoate carnea din cuptor când s-a făcut şi lasă deoparte să se odihnească 10-15 minute, până când faci sosul.

Pentru a face sosul, topeşte untul într-o tigaie. Adaugă ceapa tocată şi găteşte la foc mediu până se înmoaie, cam 3-4 minute. Adaugă usturoiul pisat şi mai lasă un minut pe foc. Pune o cană de smântână, muştarul, sare şi piper peste ceapă. Amestecă şi lasă să fiarbă.

Lasă pe foc până se mai îngroaşă sosul. Transferă cu blândeţe muşchiul de porc pe un fund de lemn şi feliză-l în medalioane mai groase. Pune sosul pe farfurii şi medalioanele pe deasupra. Presară pătrunjel tocat pe deasupra.

sursa: allrecipes.com

Mai multe