FOTO Pacheţele cu pui şi legume
Un fel de mâncare perfect pentru o cină cu prietenii, la un pahar de vin şi depănat de amintiri.
Dificultate mică Preparare 80' 4 porţii
Ingrediente
3 piepţi de pui
100 g porumb
6 linguri bulion
100 g caşcaval
2 cepe
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
1 legătură pătrunjel
sare
piper
3 linguri smântână
4 lipii libaneze
ulei
1 gălbenuş
2 căţei usturoi, tocaţi
3-4 linguri vin alb
Mod de preparare
Tai ceapa solzişori, ardeii fâşii şi pieptul dezosat şi fără pieliţe în cubuleţe. Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa, usturoiul şi ardeii, la foc mic. Stingi cu vin şi aştepţi să se evapore. Dai deoparte.
Încingi ulei în altă tigaie şi rumeneşti bucăţelele de pui. Adaugi legumele şi verdeaţa tocată în aceeaşi tigaie. Torni 3 linguri de bulion şi boabele de porumb şi potriveşti de
sare şi piper. Amesteci bine şi laşi să fiarbă câteva minute la foc mic.
Pe blatul de lucru, întinzi uşor fiecare lipie, umpli cu legume şi împachetezi. Încingi cuptorul. Pui restul de bulion pe fundul unei tăvi termorezistente. Aşezi în tavă pacheţelele.
Ungi cu gălbenuş, adaugi smântână peste pacheţele şi presari caşcaval răzuit. Dai la cuptor, până se rumenesc frumos. Ornezi cu pătrunjel.
sursa foto: profimedia