FOTO Sandvici din omletă şi friptură de porc

11 iunie 2015   Rețete cu carne

Pentru unii ar fi un mic dejun copios plin de energie pentru o zi întreagă. Pentru alţii un prânz rapid, pe fugă.

Ingrediente

600 g pulpă de porc 2 linguri ulei 2 cepe roşii 2 ardei iuţi 100 g mazăre din conservă 6 ouă 1 crenguţă coriandru 4 roşii sare piper

Mod de preparare

Se spală carnea, se usucă cu un prosop absorbant, se taie felii subţiri şi se condimentează cu sare şi piper.

Feliile de carne se frig pe grătarul încins pe ambele părţi, se scot şi se păstrează calde. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt (se păstrează o lingură).

Se bat ouăle energic pentru omletă şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă ardeii iuţi, se scot seminţele şi se toacă mărunt. Se pune mazărea la scurs.

Se încălzeşte uleiul şi se ­înăbuşă puţină ceapă cu puţin ardei iute şi puţină mazăre. Se strâng legumele pe jumătatea tigăii, se toarnă un sfert din ouă şi se prăjeşte pe ambele părţi.

Se prepară celelalte omlete în acelaşi mod. Se spală roşiile şi se taie cubuleţe mici, se amestecă cu coriandrul tocat fin, cu ceapa oprită şi se condimentează cu sare şi piper.

Se pun pe omletă ­două ­bucăţi de carne, o lingură-două din amestecul de roşii şi se pliază.

Mai multe