Frigărui cu chifteluţe

14 iulie 2015   Rețete cu carne

Dacă nu vara, atunci când să mâncăm tot felul de bunătăţi la grătar? Mai ales că sunt sănătoase, se pot varia şi, aici sigur te cucerim, te ajută să nu pui un gram pe tine. Ne vedem la picnic!

Ingrediente

600 g carne tocată amestec

4 felii brânză camembert

1 ceapă

250 ml lapte

250 g bacon

2 ouă

2 chifle

condimente pentru grătar

sare

piper

pesmet

Preparare

Tai chiflele cubuleţe, le pui la înmuiat în laptele amestecat cu brânza mărunţită. Adaugi carnea tocată şi gălbenuşurile bătute cu sare şi piper, după gust. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţia de carne, amestecând uşor. Dacă e prea moale compoziţia, adaugi puţin pesmet. Formezi chifteluţe, le pui pe frigărui, alternând cu bucăţi de ceapă şi felii de bacon rulate. Le ungi cu puţin ulei, presari condimente de grătar peste ele şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.

Mai multe