Frigărui de pui

23 iunie 2016   Rețete cu carne

O combinaţie prefectă, de vară, de legume şi carne de pui.

Ingrediente (7-8 porţii) 1 kg piept pui dezosat 2 cepe 1 dovlecel 2 ardei graşi 500 g roşii 3 fire ceapă verde

Pentru sos

3 linguri ulei

sare

piper

cimbru verde

fulgi ardei iuţi

Mod de preparare

Speli toate legumele, le cureţi şi le tai în bucăţi potrivite, inclusiv ceapa verde. Speli carnea, o tamponezi cu şervete absorbante şi o tai în bucăţi. Pregăteşti grătarul şi frigăruile. Dai toată carnea şi legumele prin uleiul amestecat cu sare, piper, fulgi de ardei iuţi şi cu cimbru. Alternezi cuburile de carne cu bucăţile de legume pe fiecare frigăruie, după gust. Pui frigăruile pe grătar şi le laşi să se facă pe ambele părţi până se pătrunde carnea. Le serveşti calde, ca atare sau cu garnitură ori o salată.

Mai multe