Friptură de iepure cu sos de vin

24 august 2017   Rețete cu carne

Îţi doreşti să prepari ceva sănătos şi rapid? Îţi recomand friptură cu carnea de iepure, are un gust dulce şi este puţin asemănător cu cel al puiului.

De ce ingrediente ai nevoie pentru friptură de iepure cu sos 2 pulpe din spate de la un iepure mare sare 1 crenguţă de cimbru 150 ml ulei 200 ml de supă piper boabe 150 ml de vin roşu 1 legătură de pătrunjel

Pui carnea la marinat, cu câteva ore înainte, apoi o scoţi şi o ştergi cu un prosop curat. Sărezi şi o laşi aproximativ jumătate de oră. Adaugi carnea în tavă de friptură cu o cană de supă şi 150 ml de ulei, cu puţină sare şi câteva boabe de piper. Carnea o găteşti la foc iute o oră, o întorci şi torni vinul şi crenguţa de cimbru. O mai laşi la foc potrivit, o oră, timp în care stropeşti friptură cu sosul din tavă. Când vezi că prinde o culoare aurie, scoţi carnea pe un platou, tai bucăţi şi stropeşti, din nou, cu sosul, apoi presari cu pătrunjel tocat. Friptura o serveşti cu o garnitură de cartofi natur.

Sursa www.thesaucysoutherner.com

Mai multe