Friptură de porc cu legume

10 ianuarie 2016   Rețete cu carne

Pentru toşi gurmanzii şi carnivorii, iată cea mai simplă reţetă!

Ingrediente (3 porţii)

2-3 cefe de porc dezosate 3-4 cartofi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă fulgi de chilli 200 ml vin alb sec sare piper ulei zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Speli şi cureţi bine legumele şi le tai după preferinţă. Speli şi carnea, o tamponezi cu un şervet şi o dai cu sare şi piper. Legumele tăiate le amesteci toate între ele, le potriveşti de sare şi piper, adaugi fulgii de chilli, busuiocul şi cimbrul, apoi ulei şi zeama de lămâie. Amesteci bine, apoi le pui într-un vas termorezistent dat cu puţin ulei, iar deasupra aşezi bucăţile de carne.

Torni vinul alb şi completezi cu apă, cât să acopere puţin legumele şi carnea. Dai la cuptor 50-60 de minute, până s-au rumenit toate, amestecând din când în când.

Mai multe