Friptură de porc cu mere

13 noiembrie 2014   Rețete cu carne

O combinaţie mai neobişnuită, dar savuroasă, perfectă pentru mese festive.

Ai nevoie de

2 căni cidru de mere

2 linguri sare

2 linguri zahăr

2 cotlete de porc

1 lingură ulei de măsline

Pentru sos

2 linguri unt

1 măr tăiat cubuleţe

½ lingură zahăr

¼ cană vin alb

1/3 cană supă de pui

Pentru marinată

¼ cană cidru de mere

¾ cană supă de pui

Sare

Piper

Amestecă într-un vas toate îngredientele pentru marinată. Răstoarnă într-u pungă sosul, adaugă carnea de porc, închide punga şi agită bine. Ţine carnea la frigider câteva ore.

Pentru sos topeşte untul într-o tigaie, adaugă merele şi zahărul. Când merele încep să se înmoaie, adaugă vinul şi lasă pe foc până scade, Toarnă cidrul de mere, supa şi sărează, după gust. Găteşte până scade sosul, iar merele s-au înmuiat.

Încinge uleiul în tigaie şi găteşte pe ambele părţi, pentru 5 minute bucăţile de porc, după care dă dă vasul la cuptor. Pune deasupra cidrul de mere, sarea şi zahărul. Este gata când carnea s-a înnmuiat.

Serveşti alături de sos de mere.

Sursa foto http://thecornerkitchenblog.com

http://thecornerkitchenblog.com

Mai multe