Friptură de porc în crustă de ierburi

26 aprilie 2016   Rețete cu carne

O friptură aromată, care va fi punctul central al mesei, friptură de porc în crustă de ierburi.

De ce ai nevoie pentru friptură de porc în crustă de ierburi

2 linguri cimbru

2 linguri tarhon

2 linguri zahăr brun

1 lingură rozmarin

sare

2 linguri pudră de ardei iute afumată

50 g unt

50 ml ulei

1 kg muşchi de porc

legume, după gust

Cum se prepară friptură de porc în crustă de ierburi

Amesteci toate ierburile aromate cu celelalte condimente. Adaugi uleiul şi amesteci până obţii o pastă. Freci muşchiul de porc cu zahăr şi aştepţi 5 minute, după care-l ungi cu ierburile aromate. Dai drumul la cuptor, pui muşchiul în tavă şi aşezi legumele de jur împrejur. Tai untul şi-l aşezi din loc în loc în tavă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru o oră. Îndepărtezi felia, stropeşti friptura cu sosul din tavă şi o ţii până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

Sursa foto http://www.cravingalaska.com/

http://www.cravingalaska.com/

Mai multe