Friptură de porc la cuptor
18 decembrie 2024
Rețete cu carne
Friptura de porc la cuptor este o rețetă clasică și savuroasă, perfectă pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.
Ingrediente
1 kg pulpă de porc fără os
150 ml vin alb sec
3 linguri ulei
sare
piper
3 ardei iuți
1 crenguță cimbru
5 căței de usturoi
3 cepe roșii
Mod de preparare
Tai ceapa julien și o pui într-o tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust, apoi o așezi peste ceapă.
Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins pentru o oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași aproximativ o oră ca să se rumenească uniform. O stropești, din când în când, cu sosul din tavă.
O servești cu garnitura ta preferată.