Friptură de pui cu sos de merișoare și portocale

30 decembrie 2024   Rețete cu carne

Dulceața și aciditatea sosului de merișoare și portocale echilibrează perfect carnea fragedă de pui, făcând acest preparat ideal pentru o masă specială.

Ingrediente

4 pulpe de pui superioare

sare

piper

ulei

rozmarin, după gust

4 căței de usturoi zdrobiți

1 portocală, pentru servit

Pentru sos:

300 g merișoare

coaja și sucul de la 1 portocală

150 g zahăr brut

Mod de preparare

Pentru sosul de merișoare, speli bine portocala, îi razi coaja și o storci. Speli merișoarele, le usuci și le pui într-o cratiță, adaugi zahărul, coaja și zeama de portocală, amesteci, apoi torni apă atât cât să fie acoperite ingredientele. Pui pe foc cratița și o ții, din momentul în care începe să fiarbă, 10-25 de minute, apoi o dai de pe foc.

Speli pulpele de pui și le așezi într-o tavă. Le dai cu sare și cu piper, după gust, le freci cu usturoiul și le stropești cu ulei. Adaugi câteva crenguțe de rozmarin, acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins. O ții 30 de minute, apoi îi îndepărtezi folia. O ungi cu sosul de merișoare șio mai dai la cuptor până când se rumenește frumos.

O servești cu felii de portocale și cu sos de merișoare.

Mai multe