Friptură de pui dulce-acrişoară

23 februarie 2015   Rețete cu carne

Dacă îţi place mâncare asiatică, atunci trebuie să înveţi să prepari această friptură de pui dulce acrişoară.

De ce ai nevoie pentru friptura dulce-acrişoară

›4 linguri ulei vegetal › 4 felii piept de pui, tăiate în bucăţi mici (4 cm) › 2 ardei roşii (mari), tăiaţi felii subţiri › 2 ardei galbeni (mari), tăiaţi felii subţiri › 2 cepe mari, roşii, tăiate felii › 100 g „Baby sweet corn”, porumb mic, tăiat rondele › 100 g mazăre păstăi, gata fierte sau din conservă › 100 g ananas proaspăt, tăiat cuburi › 2-3 linguri sos picant › 1 linguriţă sos de soia

Cum se prepară friptura de pui dulce-acrişoară

Se încing 2 linguri de ulei într- o tigaie, de preferat tip „wok” şi se adaugă bucăţile de pui. Se lasă cam 3 minute până se rumenesc uşor. Se scoate puiul şi se dă deoparte. În aceeaşi tigaie se pun 2 linguri de ulei, se încinge şi se pune ceapa, iar, după un minut, şi ardeiul, lăsându-se încă un minut sau două.

Se adaugă porumbul, mazărea păstăi şi ananasul împreună cu 1-2 linguri de apă şi se mai călesc 3-4 minute.

La final, se pune sosul picant şi cel de soia şi, ulterior, se adaugă bucăţile de pui şi se amestecă continuu, timp de 3-4 minute.

Se serveşte imediat.

Mai multe