Friptură de vită cu chimen

10 iulie 2015   Rețete cu carne

Dacă vrei o mâncare aromată cu carne de vită, prepară reţeta propusă de noi.

Ingrediente

1 kg spată de vită 1 kg morcovi 2 cepe albe 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 cub de supă de vită 4 linguri chimen sare piper 2 linguri ulei pătrunjel pentru servit

Mod de preparare

Tai ceapa mai mare, speli şi usuci carnea şi o tăvăleşti prin seminţe de chimen măcinate. Încălzeşti uleiul într-o cratiţă cu fundul gros, rumeneşti carnea până devine albă, torni o ceaşcă de supă de vită şi laşi să scadă puţin, la foc iute.Torni restul supei, pui sare şi piper. Acoperi şi fierbi la foc mic 2 ore, amestecând din când în când. Cu vreo 20 de minute înainte de a termina să fiarbă, adaugi ceapa, morcovii şi ardeii.Serveşti carnea pe un platou, torni sosul deasupra şi decorezi cu pătrunjel.

Mai multe