Friptură de vită cu legume la cuptor

22 aprilie 2015   Rețete cu carne

Carnea de vită este alegerea ideală pentru o friptură suculentă, mai ales când o serveşti alături de o garnitură de legume pregătite la grătar sau la cuptor.

Friptură de vită cu legume la cuptor - Ingrediente

1 kg pulpă de vită 5-6 linguri ulei 2 morcovi 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 ardei roşii 250 ml vin roşu sec sare piper 2 linguri seminţe de susan

Friptură de vită cu legume la cuptor - Mod de preparare

Tai pulpa de vită felii nu foarte groase. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti carnea pe ambele părţi până se rumeneşte puţin la suprafaţă. Între timp, cureţi morcovii şi-i tai cubuleţe, iar de la ardei îndepărtezi cotorul. Pui carnea în tavă, torni vinul, adaugi sare şi piper, după gust şi o dai la cuptor, acoperită cu o foaie de copt. Toci ceapa şi usturoiul verde şi ardeiul. Când furculiţa începe să intre cu uşurinţă în carne, îndepărtezi foaia, adaugi legumele şi mai laşi încă 15-20 de minute. Înainte să serveşti, presari seminţe de susan.

Mai multe