Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin

23 august 2016   Rețete cu carne

O delicioasă şi deosebită cină pentru cei dragi!

Ingrediente 2 fripturi de vită (T-bone) 1 crenguţă rozmarin 1 lingură ulei de măsline 2 linguri unt 2 căţei usturoi, pisaţi sare piper

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Scoate fripturile din frigider cu 30 de minute înainte de a le găti. Asezonează-le cu sare şi piper, pe ambele părţi.

Adaugă uleiulu de măsline, usturoiul şi rozmarinul într-un vas termorezistent şi încinge-l pe foc până sfârârie usturoiul. Aşază bucăţile de carne şi lasă-le 2 minute. Apoi, întoarce-le pe cealaltă parte şi lasă-le încă 2 minute. Bucăţile de carne vor căpăta o crustă plăcută.

Pune vasul, imediat în cuptor. Pentru o carne în sânge, lasă 1-2 minute în cuptor, la flacără medie. Pentru medium+rare, 2-3 minute, pentru medium , 3-4 minute. Dar nu uita, timpul depinde şi de grosimea fripturii. Dacă este mai groasă, poţi lăsa 1-2 minute în plus faţă de timpii pe care i-am dat noi.

Scoate din cuptor, acoperă cu o folie şi lasă să se odihnească 5 minute înainte de a servi.

http://kitchenswagger.com/

Mai multe