Friptură de viţel cu sos de piper verde

18 iunie 2015   Rețete cu carne

Din variata bucătărie franţuzească vine o reţetă pentru cele mai rafinate gusturi. Iată cum se prepară friptura de viţel cu sos de piper verde.

De ce ai nevoie pentru friptură de viţel cu sos de piper verde

500 g muşchi de vită

250 ml smântână

1 linguriţă muştar

1 lingură boabe de piper verde

2 linguri unt

50 ml coniac

Sare, piper

Cum se prepară friptura de viţel cu sos de piper verde

Tai muşchiul de viţel felii nu foarte groase. Topeşti untul în tigaie şi pui feliile de carne câte 5-6 minute pe fiecare parte, tigaia fiind acoperită cu un capac. Dacă vrei friptura mai bine pătrunsă, lasă muşchiul câteva minute în plus pe foc.

După ce s-a rumenit, iei carnea din tigaie şi pui în loc smântâna, la foc mic. Adaugi coniacul, iar după 2-3 minute, muştarul şi boabele de piper verde. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi iei de pe foc. Serveşti friptura cu sosul de piper verde.

Mai multe