Friptură de viţel cu sos de piper verde
Din variata bucătărie franţuzească vine o reţetă pentru cele mai rafinate gusturi. Iată cum se prepară friptura de viţel cu sos de piper verde.
De ce ai nevoie pentru friptură de viţel cu sos de piper verde
500 g muşchi de vită
250 ml smântână
1 linguriţă muştar
1 lingură boabe de piper verde
2 linguri unt
50 ml coniac
Sare, piper
Cum se prepară friptura de viţel cu sos de piper verde
Tai muşchiul de viţel felii nu foarte groase. Topeşti untul în tigaie şi pui feliile de carne câte 5-6 minute pe fiecare parte, tigaia fiind acoperită cu un capac. Dacă vrei friptura mai bine pătrunsă, lasă muşchiul câteva minute în plus pe foc.
După ce s-a rumenit, iei carnea din tigaie şi pui în loc smântâna, la foc mic. Adaugi coniacul, iar după 2-3 minute, muştarul şi boabele de piper verde. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi iei de pe foc. Serveşti friptura cu sosul de piper verde.