Friptură din carne de vită cu broccoli

25 mai 2017   Rețete cu carne

Un preparat uşor, friptura din carne de vită cu broccoli nu îţi va răpi mult timp, fiind perfectă pentru prânz sau cină!

Ingrediente

2 linguri ulei

450 g carne de vită

1 lingură sos de soia

1 lingură oţet

500 g broccoli

3 căţei de usturoi, pisaţi

sare

piper

Pentru sos

60 ml apă

60 ml supă de vită

½ ligură ghimbir, ras

1 linguriţă ulei

1 lingură amidon de porumb

3 linguri sos de stridii

3 linguri sos de soia

1 lingură oţet

seminţe de susan, opţional

Mod de preparare

Pui carnea de vită, tăiată în bucăţele subţiri, într-un vas, împreună cu sosul de soia şi oţetul. Laşi la marinat timp de 1 oră, la frigider.

Separat, combini toate ingredientele pentru sos, într-un bol. Într-o tigaie, căleşti la foc mediu bucheţelele de broccoli spălate şi scurse, într-o lingură de ulei, până se rumenesc uşor. Torni uleiul rămas în tigaie. Rumeneşti carnea 1-2 minute, pe ambele părţi. Adaugi usturoiul şi mai laşi pe foc, 1 minut. La final, amesteci cu bucheţelele de broccoli şi sosul obţinut, încă 1-2 minute. Serveşti cu seminţe de susan, dacă vrei.

Sursa http://chefsavvy.com

Mai multe