Friptură din carne de vită cu broccoli
Un preparat uşor, friptura din carne de vită cu broccoli nu îţi va răpi mult timp, fiind perfectă pentru prânz sau cină!
Ingrediente
2 linguri ulei
450 g carne de vită
1 lingură sos de soia
1 lingură oţet
500 g broccoli
3 căţei de usturoi, pisaţi
sare
piper
Pentru sos
60 ml apă
60 ml supă de vită
½ ligură ghimbir, ras
1 linguriţă ulei
1 lingură amidon de porumb
3 linguri sos de stridii
3 linguri sos de soia
1 lingură oţet
seminţe de susan, opţional
Mod de preparare
Pui carnea de vită, tăiată în bucăţele subţiri, într-un vas, împreună cu sosul de soia şi oţetul. Laşi la marinat timp de 1 oră, la frigider.
Separat, combini toate ingredientele pentru sos, într-un bol. Într-o tigaie, căleşti la foc mediu bucheţelele de broccoli spălate şi scurse, într-o lingură de ulei, până se rumenesc uşor. Torni uleiul rămas în tigaie. Rumeneşti carnea 1-2 minute, pe ambele părţi. Adaugi usturoiul şi mai laşi pe foc, 1 minut. La final, amesteci cu bucheţelele de broccoli şi sosul obţinut, încă 1-2 minute. Serveşti cu seminţe de susan, dacă vrei.
Sursa http://chefsavvy.com