Friptură Forloren hare
Friptură Forloren hare este o rețetă tradițională daneză, o friptură de carne tocată învelită în bacon.
Ingrediente
250 g carne de porc tocată
2 ouă fierte
1 gălbenuș
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
½ linguriță sare
½ linguriță piper
100 g bacon fâșii
Pentru sos
2 căni supă de legume
1 linguriță amidon de porumb
1 lingură bulion
mazăre fiartă, pentru servit
Mod de preprare
Cureți și toci foarte fin ceapa, usturoiul și pătrunjelul, și le amesteci cu carnea tocată, împreună cu sarea și piperul, până se omogenizează.
Pe un tocător mai mare sau într-o tavă, întinzi carnea tocată, până obții un dreptunghi, așezi ouăle fierte și curățate de coajă în centru și sigilezi ca la ruladă, până obții o formă tubulară mai groasă, pe care o învelești cu feliile de bacon.
Așezi carnea rulată într-o tavă nonaderentă unsă cu puțin ulei, o ungi uniform cu gălbenușul și dai la cuptor pentru 15 minute.
Între timp, pui la foc supa de legume cu bulionul și aduci la punctul de fierbere, apoi adaugi amidonul și amesteci până obții un sos mai dens. Scoți carnea după 15 minute și o ungi uniform cu acest sos, apoi o mai dai la cuptor încă 40 de minute.
Scoți, lași puțin la răcit și servești cu mazăre fiartă sau cu cartofi copți.