Friptură la cuptor
Gurmanzii nu rezistă niciodată la o bucată de friptură.
Ingrediente (2 porţii)
2 bucăţi carne 4 căţei usturoi 2 linguri unt 200 g vin alb rozmarin cimbru oregano pătrunjel 1 ardei sare piper 1 ou fiert 1 linguriţă muştar
Cum se prepară
Încingi cuptorul. Baţi uşor carnea, după ce o acoperi cu o folie alimentară. Asezonezi cu sare şi piper şi o aşezi într-un vas termorezistent. Pui untul, vinul, căţeii de usturoi întregi, uşor zdrobiţi şi toate mirodeniile. Speli, cureţi şi tai mărunt ardeiul şi îl pui în vas.
Acoperi vasul cu o folie de aluminiu şi laşi la cuptor 45 de minute. Apoi, scoţi tava, iei folia, dai focul mai mare şi bagi iar la cuptor, câte 10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Serveşti cu sosul din vas şi, eventual, cu o garnitură din cartofi.
Opţional, poţi orna cu o felie de ou peste care torni puţin muştar amestecat cu sos din vas.