Friptură rumenă de porc

4 februarie 2015   Rețete cu carne

Nu-i aşa că arată bine? Iar împreună cu sosul este un fel principal căruia îi vei rezista cu greu.

Ai nevoie de pentru friptura rumen de porc

1 cotlet de porc

sare

piper

2 linguri unt

Pentru sos

¼ cană oţet balsamic

2 linguri miere

2 căţei de usturoi

½ lingură oregano

½ lingură busuioc

1 praf pudră de ardei iute

sare

piper

Cum se prepară friptura rumenă de porc

Taie cotletul felii, pe care le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Topeşte untul într-o tigaie şi rumeneşte feliile câte 2-3 minute pe fiecare parte. Pune tigaia în cuptorul încins pentru alte 10 minute. Între timp prepară sosul, amestecând toate ingredientele. Toarnă sosul peste porc şi lasă până se pătrunde carnea.

Sursa foto http://damndelicious.net

http://damndelicious.net

Mai multe