Găluşte cu bacon

16 iulie 2014   Rețete cu carne

Nu trebuie decât să dezgheţi nişte spanac din frigider, să tai nişte bacon şi aproape gata găluştele. Celelalte secrete ale reţetei le poţi afla mai jos.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 8 porţii

Ingrediente

1 kg spanac proaspăt

150 g bacon

4 cartofi

2 ouă

4 linguri făină

2 linguri unt

rozmarin

cimbru

nucşoară rasă

sare

piper

Mod de preparare

Speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine şi îl opăreşti în apă cu sare. Îl laşi să se scurgă, apoi îl toci mărunt.

Separat, fierbi cartofii în apă cu sare, îi scurgi şi îi pasezi împreună cu untul. Tai baconul cubuleţe şi le rumeneşti uşor, apoi scurgi grăsimea.

Amesteci spanacul, piureul de cartofi, baconul, ouăle bătute uşor, făina, ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută modelezi între palme găluşte, pe care le treci prin făină şi apoi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafaţă sunt gata.

Scoţi găluştele cu spumiera şi le laşi la scurs într-o strecurătoare. Le serveşti calde, ca atare, ori presărate cu caşcaval sau parmezan ras. Găluştele cu spanac pot fi servite şi ca garnitură la preparate cu sos sau la fripturi.

sursa foto: StockPhoto

Mai multe